Outplacement: van ontslag tot en met een nieuwe baan

Gepubliceerd op 30 september 2019 door Erik den Draak

De meeste mensen horen voor het eerst van outplacement tijdens hun ontslaggesprek. Da’s geen fijn moment en daarom staan sommige mensen er aanvankelijk ook een beetje huiverig tegenover. Want als je outplacement aanvaardt lijkt het een beetje alsof je je ontslag aanvaardt en dat voelt in de meeste gevallen niet goed. Toch kan het de moeite waard zijn om even stil te staan bij outplacement, want hoe begrijpelijk de weerstand tegen je ontslag ook is, je moet daarna hoe dan ook wel verder.

Steeds gewoner

Outplacement is begeleiding van een medewerker die ontslag krijgt of heeft gekregen naar een nieuwe baan. De laatste jaren is het steeds gewoner geworden dat bij ontslag outplacement wordt aangeboden. Niet alleen in het bedrijfsleven, maar ook in non-profitorganisaties. Aanvankelijk vooral voor het hogere segment en het middenkader, maar steeds meer voor medewerkers op elk niveau.

Ontslag is een ervaring die diep ingrijpt in je persoonlijk leven. Vanaf het moment dat je hoort dat op verdere samenwerking geen prijs wordt gesteld verandert er veel. Het ontslaggesprek, de emoties, de geheimhouding op het werk, het inlichten van het thuisfront, misschien een periode van werkloosheid: er gaat een nieuwe wereld voor je open. Als je outplacement doet, dan word je niet alleen begeleid bij het vinden van nieuw werk, maar ook bij het verwerken van de gedachten en gevoelens die het ontslag met zich meeneemt.

Goed beslagen ten ijs komen

Het kan geen kwaad om je goed in te lezen in het onderwerp outplacement voordat je ermee aan de slag gaat. Er zijn boeken over dit onderwerp en op het internet kun je ook veel lezen. Deze website bevat de nodige informatie, maar ook de website OutplacementWijzer.nl is een goede informatiebron. Op de website Loopbaanadvies.net kun je tegen een kleine vergoeding (€5,95) een e-book over outplacement downloaden.

 

 

Spring eruit met je sollicitatiebrief

Dit delen