Van ontslag tot en met een nieuwe baan

Gepubliceerd op 5 mei 2014 door Erik den Draak

Op zoek naar een nieuwe baan

Op zoek naar een nieuwe baan

Outplacement is begeleiding naar een nieuwe baan van een medewerker die ontslag krijgt of heeft gekregen. De laatste jaren is het steeds gewoner geworden dat bij ontslag outplacement wordt aangeboden. Niet alleen in het bedrijfsleven, maar ook in non-profitorganisaties en bij de overheid. Aanvankelijk vooral voor het hogere segment en het middenkader, maar steeds meer voor medewerkers op elk niveau.

Voor jou als werknemer zijn ontslag en outplacement ervaringen die diep ingrijpen in je persoonlijk leven. Alles is anders dan je gewend bent, vanaf het moment dat je hoort dat op verdere samenwerking geen prijs wordt gesteld tot je een nieuwe baan vindt. De schok, de emoties, de geheimhouding op het werk, het inlichten van het thuisfront, de begeleiding door een outplacementadviseur, eventuele werkloosheid, er gaat een hele nieuwe wereld voor je open.

Goed beslagen ten ijs komen

Het kan geen kwaad om je goed in te lezen in het onderwerp outplacement voordat je ermee aan de slag gaat. Er zijn boeken over dit onderwerp en op het internet kun je ook veel lezen. Deze website bevat de nodige informatie, maar ook de website OutplacementWijzer.nl is een goede informatiebron. Op de website Loopbaanadvies.net kun je tegen een kleine vergoeding een digitale brochure over outplacement downloaden.

 

 

Dit delen