Bekende site, nieuw uiterlijk

Gepubliceerd op 3 april 2014

Emergion gaf sinds halverwege vorig decennium een drietal sites uit die veel op elkaar leken: Loopbaanadviesbureaus.nl, Reintegratie-bureaus.nl (v/h IRO-inzicht.nl) en Outplacementbureaus.nl. De sites hadden de vorm van een startpagina, maar dan wat mooier qua ontwerp en kleurstelling. Dat was niet meer helemaal van deze tijd. Begin vorig jaar en begin dit jaar wijzigden achtereenvolgens Loopbaanadviesbureaus.nl en Reintegratie-bureaus.nl al van vormgeving. Nu is ook Outplacementbureaus.nl van vorm èn kleur veranderd.

De vorige versies waren allemaal nog geschreven in “plat HTML”. Een CMS, content management systeem, is nu echter onontbeerlijk geworden. Dat maakt het leven een stuk eenvoudiger. Daarbij is het wel van belang om van een ‘opensource’-systeem gebruik te maken. Er zijn genoeg bureaus die je hun eigen CMS willen verkopen, maar daarmee zit je direct vast aan dat bureau. Hetzelfde geldt overigens voor hosting.

Wij kozen voor WordPress, een zeer flexibel ‘opensource’-systeem met goede SEO-eigenschappen. Hiermee kan de website Outplacementbureaus.nl weer voor geruime tijd mee.

Twitter

Over SEO gesproken, daarbij speelt de eigen Twitter van Outplacementbureaus.nl ook een belangrijke rol. Meer dan 600 volgers krijgen dagelijks berichtjes over outplacement. Deelnemende bureaus worden gevolgd en van tijd tot tijd geretweet.

Een belangrijke uitbreiding op de nieuwe site is dat bezoekers nu uitgebreid geïnformeerd worden over outplacement, ontslag, transitievergoeding, de kosten van outplacement en het kiezen van een outplacementbureau. Door middel van blogs verschijnen regelmatig nieuwe en actuele artikelen over outplacement.

Bij alle veranderingen is één ding hetzelfde gebleven: zoekers en aanbieders naar outplacement worden zo snel mogelijk met elkaar in contact gebracht. Er is geen intermediair, geen offertebemiddeling, er zijn geen fees verschuldigd bij een eventueel contact of contract. Op die manier kunnen zoekers en aanbieders van outplacement in alle vrijheid voor elkaar kiezen, wat uiteindelijk de keuze voor kwaliteit ten goede zal komen. En daarmee het uitgangspunt van outplacement dichterbij zal brengen: snel een nieuwe baan of bestemming vinden.